Steeds vaker willen we dingen zelf aanpakken, waaronder de kleinere klussen in en rondom het huis. Echter weten we niet altijd hoe we moeten beginnen met het plaatsen van dingen, waaronder de zonwering. Er zijn wel wat mogelijkheden om te achterhalen hoe je zonwering kan plaatsen, maar dat maakt het in sommige gevallen best wel ingewikkeld. Het is handig je hier een beetje meer in te verdiepen, zodat jij de zonwering op de juiste manier plaatst en dat je achteraf niet extra werk hebt doordat het niet goed gegaan is. Zonwering heeft vele voordelen, waarbij je niet alleen de zon buiten de deur houdt. Wist je dat rolluiken ook inbraakwerend zijn? Hoe kun je zonwering ophangen en gaat dat een beetje eenvoudig?

Wat moet je weten

Wanneer je kiest voor zonwering buiten, dan komt er nogal wat bij kijken. Het vraagt de nodige voorzichtigheid, maar ook om de juiste gereedschappen. Het gebruik van een chemisch anker kan je helpen bij het stevig monteren van de zonwering. Het soort zonwering dat je wilt monteren zal ook een belangrijke rol spelen bij de montage hiervan. Als je alles compleet hebt en je niets meer bij elkaar hoeft te zoeken, dan kun jij je huis binnen enkele uren al voorzien hebben van stijlvolle zonwering. Ken jij de verschillen tussen zonwering? Je kunt namelijk kiezen voor zonneschermen, maar je kunt vandaag de dag ook kiezen voor stijlvolle screens of rolluiken. Allemaal zonwerend, waardoor jij verzekerd bent van een beetje verkoeling in je huis.

De montage

Alles valt en staat met het afmeten van de zonwering. Stel je kiest voor een zonnescherm die zo’n tweeënhalf meter is, dan is het belangrijk dat die minimaal op drie meter hoogte wordt geplaatst. Bij hele hoge ramen is het vooral handig de zonwering zo’n dertig centimeter boven de ramen te hangen. Dit is niet voor niets, want je wilt de ramen en deuren nog wel kunnen openen op het moment dat je voor een zonnescherm kiest. Hierna is het belangrijk de afstand tussen de beugels te bepalen, om zo de gaten in de muur te kunnen aftekenen en de gaten te kunnen boren. Pas wel op met boren en boor altijd voor, zodat je de schade aan de muren kunt voorkomen. Na het boren van de gaten kun je de beugels eenvoudig bevestigen met een sleutel. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, wordt het tijd om de zonwering op de beugels te monteren, dit kun je het beste met zijn tweeën doen. in de laatste stap stel je het zonnescherm af en kun je bepalen hoe schuin je het zonnescherm wilt zetten.