Waarom is er een huis te koop voor 1 euro in Spanje?

Een huis te koop voor 1 euro in Spanje? Wie wil dit huis dan niet kopen? Toch zijn er heel wat mensen sceptisch over dit soort dingen. Dit is natuurlijk ook terecht, want tegenwoordig zijn er heel wat oplichters op de markt. 

Een huis kopen is altijd een belangrijk punt in je leven, waarom kies je er dan voor om een huis te kopen voor 1 euro in een ander land? Wij leggen je alles uit over deze huizen, zodat je direct weet of het misschien iets voor je is.

groot huis Spanje

Wat is de reden van de verkoopprijs van €1?

huis in Spanje
Als eerste is het goed om in de reden te duiken waarom er huizen voor 1 euro worden verkocht. Het gaat er vooral om dat je een huis koopt voor 1 euro, om het huis weer nieuw leven in te kunnen blazen. De mogelijkheid voor een huis kopen voor 1 euro in Spanje is namelijk niet zomaar tot stand gekomen. 

Oude vervallen of verlaten huizen moeten opgeknapt worden en zoeken nieuwe bewoners. Door huizen rond de 1 euro te verkopen, wordt dit een heel stuk makkelijker. Dit is vooral bedoeld voor mensen die graag in een ander land aan het werk willen gaan, zoals studenten.

Huis te koop voor 1 euro in Spanje, ook andere landen doen mee

Een huis te koop voor 1 euro in Spanje klinkt allemaal erg mooi, maar een huis te koop voor 1 euro Frankrijk is tegenwoordig ook mogelijk. Toch is een huis te koop voor 1 euro in Portugal moeilijker te vinden, terwijl een huis te koop Italië 1 euro veel makkelijker te vinden is. 

Dit komt door het feit dat het ene land er veel meer tijd en moeite in steekt om van vervallen en verlaten woningen af te komen dan andere landen. Zo is Nederland hier ook helemaal niet mee bezig. In Nederland is er namelijk een woningnood aan de orde. 

goedkoop huis Spanje

Redenen voor het kopen van een 1 euro huis

Redenen voor het kopen van een 1 euro huisEen huis te koop voor 1 euro in Spanje klinkt allemaal wel mooi, maar wat zijn de voor- en nadelen als je dit daadwerkelijk zal willen doen? Wij zochten het voor je uit: 

Voordelen:

  • De woning is gewoonweg belachelijk goedkoop
  • Het is een ultieme kans voor buitenlanders om mee te bouwen aan een vreemd land
  • Jongeren kunnen makkelijker op zichzelf wonen met deze lage prijzen

Nadelen:

  • Je moet de woning renoveren en dit betaal je allemaal zelf
  • De locatie van deze huizen is vaak voor veel mensen niet aantrekkelijk om in te wonen
  • In sommige gevallen mag je een woning niet doorverkopen, maar moet je er echt altijd mee bezig zijn 

Picture of Martini
Martini

Schrijfster

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs