Ideeën voor een bonte avond

Bonte avond

Misschien heb je ooit deelgenomen aan scouting of ben je op kamp geweest toen je in de laatste klas of groep van de basisschool zat. Een gebeurtenis die daar voorbij is gekomen, is ongetwijfeld de bonte avond. Een bonte avond trekt zowel volwassenen als kinderen bij elkaar, is gezellig en zorgt bijna altijd voor lachen.

Alle nadelen van tegels verven op een rij!

Wat is een bonte avond?

Een bonte avond is een soort open podium. Een gezellige avond is vaak de afsluiting van een meerdaagse groepsactiviteit. Mensen treden op in verschillende soorten kunst. Er is vaak een grappige ondertoon. Goochelen, karaoke en verhalen vertellen zijn slechts enkele van de optredens.

Nadelen van pampasgras: Dit moet je weten!

Wat ga je doen op een bonte avond?

Een gezellige avond bestaat uit veel gezelligheid. Daarom hoeft het ‘bonte’ aspect van de bonte avond ook niet te worden vergeten. Een korreltje zout kan worden gebruikt om een grapje te maken en deelnemers kunnen zich verkleden. De deelnemers voeren een aantal acts uit. Dit kan zijn op het gebied waarin ze het beste presteren of niet. Het is hun verantwoordelijkheid. De meesten volgen al snel enkele regels.

Wat zijn goede alternatieven voor vouwdeuren?

Hoe kun je een bonte avond organiseren? 

Een kamp heeft vaak een feestavond. Denk aan een kamp in de brugklas of bij de sportclub. Wanneer een kamp langer duurt dan twee dagen, is er vaak tijd om de deelnemers te laten plannen. Is het korter of vindt het niet plaats op het kamp? Dan moet voorbereiding op een later tijdstip worden gepland

Zorg ervoor dat er ruimte is voor een soort “toneel” wanneer optredens worden opgevoerd. Als je het bijvoorbeeld buiten organiseert, kan dit een afgebakend stuk grond zijn in plaats van een podium. Om problemen te voorkomen, maak vooraf afspraken met de deelnemers. Je zou aan de volgende dingen kunnen denken.

  • De materialen die de deelnemers moeten hebben: Doet u het zelf of laat u ze het regelen?

  • Hoelang duurt de act

  • een mogelijk thema voor de avond, zoals Around the World, 1001 Night, Scary Night, Disco, Onderwater, Hollandse Night, Proud2BeFout, enz.

  • De chronologie van de acties; zodat er voldoende afwisseling is.

  • Een muziekspeler. Om de act het beste tot zijn recht te laten komen, willen veel mensen een nummer afspelen of een microfoon hebben.

  • Een plan B: Hoewel je de feestelijke avond buiten hebt georganiseerd, is het op de dag van het optreden slecht weer. Wat doe je? Heb je andere ruimtes?

  • een drankje en een hapje. Het is een kleinigheidje dat de deelnemers leuk vinden.

Een bonte avond kan leuk zijn voor volwassenen en kinderen. Maar het publiek is niet hetzelfde. Jonge kinderen zijn over het algemeen sneller afgeleid. Als gevolg hiervan kan het leuk zijn om tussendoor verschillende groepsspelletjes en activiteiten te plannen. Een paar voorbeelden van korte spellen zijn: Hoe laat is het? Is het lava, Lingo, koekhappen, stoelendans, galgje of wat?

10 keer de mooiste bronnen voor acts:

 1. Dansjes van TikTok: een recente hype. Vraag een willekeurig kind naar een TikTok dansje en hij zal waarschijnlijk iets van het onderwerp weten. Hoe leuk is het om de kinderen te laten bedenken wat ze willen dansen?
 2. Goochelen: Laat je publiek in een illusie achter of laat ze net te opzichtig zien hoe je je goocheltruc uitvoert. De kans is groot dat je de aandacht van het publiek trekt door magie te laten zien.
 3. Zingen: Een leuke avond kan nog leuker worden. Een liedje tussendoor werkt altijd. Toch heb je geen vertrouwen in je eigen nachtegaal stem? Karaoke is een leuke optie.
 4. Glow Stick effect: Een bekende trend is om te dansen met glowsticks. Men maakt de ruimte helemaal donker zodat alleen het licht van de glowsticks zichtbaar is. Het lichaam heeft zoveel sticks dat het lijkt alsof er een aantal skeletjes over het podium bewegen.
 5. Voordracht van een gedicht: Personen met taaltalent kunnen een gedicht voordragen. Je kunt een raadsel verbergen of humor toevoegen om het publiek te betrekken.
 6. Synchroon zwemmen: Trek een zeil van links naar rechts om de waterlijn te vormen. De zwemmers liggen achter het zeil en doen een optreden waarbij ze hun benen in de lucht zwingen en mooie hoofden, waaronder badmutsen, omhoog komen.
 7. Het toneelstuk: Onmisbaar op een gezellige avond: een voorstelling. Je kunt kiezen om een verteller te laten vertellen en spelers het verhaal te laten zien, of je kunt de verteller weglaten en alleen de spelers op het toneel laten. Hoe dan ook, je kunt hier je creativiteit kwijt.
 8. Het verhaal: Een beetje stress in de zaal is altijd goed. Misschien vind je het leuk om te vertellen en heb je een verhaal dat de aandacht trekt.
 9. Limbodansen: Als je een echte entertainer bent, houd je je publiek graag bezig? Dan is het leuk om een limbo dans op te zetten. Laat het publiek deelnemen aan het spel en elkaar ondersteunen.
 10. De quiz: Een quiz is een andere manier om je publiek actief te betrekken. Het is leuk om vragen te stellen aan mensen uit het publiek zelf. De kennis die jullie over elkaar hebben, wordt dus gelijk getest!

Een geweldige groepsactiviteit is een bonte avond. Maak een kamp of een periode af met een mooie avond en laat iedereen met een glimlach naar huis.

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs