Het grootste huis ter wereld

Het grootste huis ter wereld

De ene vindt zijn rijtjeshuis al groot, de ander kan nog niet genieten van zijn villa op de hei.  Groot’  is een relatief begrip. Een groot deel hier van komt van je opvoeding. Je eigen kamer voelt al groot aan, als je het niet anders weet dan dat je thuis met zes personen op 70 vierkante meter woont. Alhoewel het lijkt dat de prijzen van de huizen anno 2023 zijn gedaald, is het toch zo moeilijk om je droomhuis te kopen. Nu de vraag: hoe kom je op zo een groot bedrag, want alleen hard werken lukt niet om op zo een bedrag te komen. Hoe je het draait of keert bij dit onderwerp spreek je zeker over ‘baas boven baas’.

Er zijn mensen die het niet zo breed, luxe hebben. Je dromen kunnen waar komen wanneer je genoeg geld, contacten en middelen hebt. In dit artikel geven wij u een meer informatie en overzicht in de grote huizen. Voor alle duidelijkheid: we spreken over de grootste huis en niet de duurste huis, het gaat om het aantal vierkante meters en niet om de prijzen van de huizen.

Wist jij dat deze bekende mensen een kunstgebit hebben?

De top grootste huizen ter wereld:

Hier onder vindt u de huidige top 5 grootste huizen en de informatie zijn al bekend. Bepaalde plekken zijn beschikbaar voor bezoekers, die een tripje naar het buitenland interessanter kan maken. Ja, want de meeste grootste huizen op de lijst komen niet eens in de buurt van Nederland voor. Het grootste huis in Nederland is te vinden in Laren, het Gooi en heeft een oppervlakte van 3000 vierkante meter. En het bedraagt ongeveer 22 miljoen euro.

Zonnepanelen schoonmaken met een tuinslang? Lees dit!

 1. Naam: Istana Nurul Iman Palace
  Aantal vierkante meters: 199741
  Eigenaar: Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei
  Een betere vraag om bij dit, bijna kasteelachtige ‘huis’, te stellen, is: wat is er niet aanwezig. Met plek voor tientallen auto’s, verschillende festiviteiten en meer dan één zwembad is vervelen in ieder geval geen optie. De oppervlakte van het gebouw is gelijk aan bijna 40(!) voetbalvelden. Mocht je een kijkje willen nemen, dan is het aan te raden om een tour te boeken.
 2. Naam: Antilia in Mumbai
  Aantal vierkante meters: 37161
  Eigenaar: Mukesh Ambani
  Google de definitie van het woord huis en je vraagt je af of dit gebouw daarmee overeenkomt. Het gebouw voldoet namelijk aan het beeld dat een kind van een huis zou schetsen. Antilia is een wolkenkrabber met maar liefst 27 verdiepingen. Geen enkele verdieping is hetzelfde, omdat ze allemaal andere functies zijn toegeschreven.
 3. Naam: Biltmore Estate in Asheville, North Carolina
  Aantal vierkante meters: 16882
  Eigenaar: Cornelius Vanderbilt
  Al meer dan 10 keer kleiner in oppervlakte dan de nummer 1 in deze lijst, maar niet weg te denken ut deze lijst. Als je erover nadenkt dat in Nederland er per 65 vierkante meter al een persoon woont, dan zouden hier via die theorie nog zo’n 250 mensen moeten wonen. Een grappig detail aan dit ‘huis’ is, dat het beschikt over maar liefst 65 open haarden. Mocht je in deze dure tijden geen gas willen stoken, dan ben je zeker een tijd bezig om al het vuur te laten branden.
 4. Naam: Safra Mansion
  Aantal vierkante meters: 10869
  Eigenaar: familie Safra
  Waar het paleis van Hassanal Bolkiah te bezoeken is, houdt deze familie hun ‘mansion’ erg privé. Zonder kennissen of familiebanden kom je er hoogstwaarschijnlijk niet naar binnen. Hoe dan ook zal het niet verrassend zijn als het huis overvloed met luxe en andere faciliteiten.
 5. Naam: Witanhurst in London
  Aantal vierkante meters: 8261
  Eigenaar: Andrey Gurvey
  Wil je een massage-salon aan huis? Zorg dan dat je dit gebouw in handen krijgt. Het kostte de huidige eigenaar wel een slordige 65 miljoen om het te kopen. Zelfs met de grootste prijs van een Nederlandse loterij kom je nog niet aan dit bedrag. Hopen op het vinden van een verstopte schat of een geheimgehouden erfenis dan maar?

Wat is het modaal inkomen van een gezin? De cijfers van 2023.

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs