Wat is een hamerduim + tips om er van af te komen!

De naam klinkt natuurlijk een beetje grappig, maar voor de mensen die een hamerduim hebben is het een stuk minder grappig. Ondanks dat het niet wordt gezien als een medische kwaal, kan het zeker wel vervelend zijn. Bovendien kunnen mensen met een hamer duim ook onzeker zijn over het uiterlijk van hun duim.

Je zult niet geloven wat deze radiator ventilator voor je huis kan doen!

Wat is een hamerduim?

Een hamerduim kenmerkt zich vooral in het uiterlijk van de duim. Het eerste kootje van de duim staat namelijk krom, terwijl het tweede kootje wel recht staat. Dit zorgt ervoor dat de duim het uiterlijk krijgt van een hamer, waar de naam dus ook op gebaseerd is. 

De nagel van een hamerduim is bovendien zeer kort, waardoor de breedte van de nagel breder is dan de lengte van de nagel. Ondanks dat een hamerduim geregeld verward wordt met een knuppelduim, is dit een totaal andere medische kwaal.

Ontdek hoe je eenvoudig voor je kind kunt sparen met deze tips!

Bekende mensen met een hamerduim

Het grootste voorbeeld van een celebrity met een hamerduim is Megan Fox. In haar jongere jaren werd ze vaak gepest met haar brede duim nagel. Toch heeft ze inmiddels haar duim met liefde omarmt en heeft ze geen schaamte meer voor haar duim.

Ergonomisch werken? Hier is alles wat je moet weten!

Hamerduim behandeling

De hamerduim kent over het algemeen twee behandelingen: een spalk en een operatie. 

 

  • De spalk
    Op het moment dat je de diagnose hamerduim krijgt, dan wordt er vaak eerst geprobeerd om het met een spalk op te lossen. Deze spalk blijft voor een aantal weken om je vinger, zodat je vinger op de juiste manier weer teruggroeit. Toch is het na het aantal weken met een spalk nog niet voorbij. Aan het einde van de periode met spalk moet het gebruik van de spalk namelijk afgebouwd worden. Hierdoor kan het soms maanden duren voordat je helemaal van de spalk af bent. Je vinger moet namelijk op een rustige manier weer wennen aan bewegingen. Toch is het de maanden wel waard als je bedenkt dat het kan bijdragen aan je herstel. 

 

  • De operatie
    Soms kan het ook voorkomen dat het botje van de duim is gebroken waar de pees zich aan hecht. In dit geval is een spalk niet voldoende om de hamerduim te laten genezen. Wanneer dit het geval is zal de zowel de pees als het bot weer op de juiste plek terug moeten groeien. Om te zorgen dat het weer op de juiste manier teruggroeit, zal er een operatie nodig zijn. Tijdens deze duim operatie zal de pees en het botje met pinnetjes in de vinger vastgezet worden. Op deze manier is er zekerheid dat alles op zijn plek blijft zitten. De pinnetjes zullen ongeveer zes weken lang in de duim blijven zitten. Na deze zes weken moet je opnieuw onder het mes, om de pinnetjes te laten verwijderen door de chirurg. Nadat de pinnetjes zijn verwijderd begint het moment van revalideren pas. Je moet namelijk nu weer wennen aan het buigen van je vinger.
Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs