De terugkeer van JD Sports: een nuttige gids

JD Sports retour

De recentste voetbalschoenen die ik heb gekocht, zijn te klein. De comfortabelste sportkleding die je hebt gekocht voor je aanstaande sportschool avontuur, voelt zacht aan. Het online winkelen is nog steeds een punt van kritiek.

Het is al duidelijk: Het is tijd voor een heroverweging. Laten we dit schrijven over de toevallige manieren om een JD Sports artikel retour te sturen. Omdat er een aantal kritische vragen zijn, en nee, we zullen het niet voor u uitvoeren. Dat gezegd hebbende, zouden we u graag een duidelijk stappenplan aanbieden. We zouden stellen: Vervolgens lees je snel verder en laat je inspireren door ons uitstekende stappenplan. Ertoe aanzetten om te beginnen en je retour ook daadwerkelijk terug te geven. Het zou zonde zijn om alle dure artikelen in de kast te laten liggen, nietwaar?

Waterleiding ontluchten? Zo werkt het.

Plan voor terugkeer

Je hebt in principe twee manieren om je items bij JD Sports te retourneren. Je kunt het gratis in de winkel retourneren, of je kunt het via de post retourneren, maar helaas moet je de kosten betalen. Dat is in elk geval niet het geval. We zullen je nu vertellen hoe het precies zit. We gaan beginnen met het retourneren in de winkel.

Woonkamer Feng Shui inrichten? Volg deze handleiding.

Retourneer naar de winkel

 • Je hebt de mogelijkheid om binnen 14 dagen een product terug te sturen dat je in de winkel hebt gekocht.

Zorg ervoor dat het artikel in de originele verpakking en met de prijskaartjes wordt teruggestuurd. Natuurlijk heb je ook een bonnetje nodig om te betalen. Het geld wordt in principe teruggegeven als alle artikelen nog in goede staat zijn. Je kunt het bedrag binnen enkele dagen op je rekening verwachten als je met je bankpas hebt betaald. Om het anders te zeggen: Het geld wordt teruggegeven op dezelfde manier als uw eerste betaling.

Er is een alternatief plan B beschikbaar als het niet lukt om binnen 14 dagen te retourneren. Je kunt het artikel binnen 28 dagen retourneren onder dezelfde voorwaarden als hierboven. Je krijgt het geld echter alleen terug in de vorm van een cadeaubon.

 • Je hebt de mogelijkheid om een product dat je online hebt gekocht binnen 14 dagen gratis te retourneren.

Zorg ervoor dat het artikel in de originele verpakking en met de prijskaartjes wordt teruggestuurd. In plaats van het bonnetje heb je de pakbon nodig, waarop het ordernummer en andere details staan.

Als je achteraf betaalt met een methode als Klarna, zullen ze de betaling terugbetalen. In andere gevallen krijg je ook het geld terug op de manier waarop je hebt betaald.

Welke verf is beter? Flexa of Histor?

Verzending via post

Je kunt ook een product retourneren via de post als je het online hebt gekocht. Je meldt je artikel aan op de website van JD Sports voor een retour, die binnen 28 dagen moet worden uitgevoerd.

 1. Meld je retourzending aan
 2. Voeg het retourformulier toe aan de lijst. Hier zijn bijvoorbeeld redenen voor retourneren opgenomen, zoals te groot, te klein, materiaal valt tegen, enz.
 3. Alles verpakken in de originele verpakking, inclusief het retourformulier en het retouretiket.

We adviseren u om de retour in de winkel optie te gebruiken als de winkel dicht bij is, omdat de kosten voor u zijn.

Er is een uitzondering: leveren producten van een merkpartner met gratis retourlabels aan hun eigen retourlocaties. Om te voorkomen dat je producten naar verkeerde mensen worden teruggestuurd, moet je deze vraag apart aanvragen. Adidas, Reebok en Underarmour zijn voorbeelden.

Oog en hakken

Hoewel we het in de introductie al hadden besproken, heeft een Reebok retour veel haken en ogen. Bekijk: Om maar een voorbeeld te noemen, zou je niet alle artikelen in de winkel kunnen retourneren, zoals Yeezy- en Raffle-items.

Het is daarom raadzaam om bij het retourneren de mogelijkheden te bespreken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een item dat u ontvangt defect is. In dergelijke gevallen wordt aanbevolen om contact op te nemen met de klantenservice. Nadat u het document opstuurt, wordt u geïnformeerd of u in aanmerking komt voor omruiling of terugbetaling. Het retourneren van een gepersonaliseerd product is een extra voorbeeld van haken en ogen. Je kunt bijvoorbeeld alleen een gepersonaliseerd item retourneren als de tekst of het artikel onjuist is, lastig, hè.

Het bezoeken van de winkel is de beste raad die we kunnen geven. Je kunt er vergelijkbare goederen kopen, passen of zelfs online laten bestellen. Het is nu veel waarschijnlijker dat je niet iets terug hoeft te sturen of naar de winkel hoeft te gaan.

De voor- en nadelen van het kopen via internet

We sluiten af met het bespreken van de voor- en nadelen van online winkelen. Hoewel we kunnen beweren dat winkelen meer “beter” of “beter” is, heeft online winkelen ook veel voordelen. Maak zelf de beslissing of je het waard vindt en of je het retourbeleid wilt accepteren.

Voordelen:

 • Gemak: Online winkelen biedt het gemak van winkelen vanuit uw eigen huis of waar dan ook. Je hebt de mogelijkheid om 24/7 te winkelen.
 • Ruime opties: Online winkels hebben vaak een veel grotere selectie van goederen dan fysieke winkels. Je kunt gemakkelijk verschillende prijzen, stijlen en merken vergelijken.
 • Zorg voor thuisbezorging: Alle zware, grote, kleine en smalle items worden verzonden naar uw huisadres. Shoppen op deze manier is bijvoorbeeld absoluut aan te raden als je bijvoorbeeld geen auto hebt.
 • Toegang tot beoordelingen: Om een betere indruk te krijgen van het product voordat u het koopt, kunt u online beoordelingen en ervaringen van andere kopers lezen. Een winkelverkoper zal je zeker proberen te overtuigen, want dat is hun werk.

Nadelen:

 • Ervaring op fysiek gebied ontbreekt: Het is mogelijk dat je teleurgesteld raakt als je het product niet in persoon kunt bekijken, aanraken of aanpassen voordat je het koopt.
 • Maat problemen: Er is een kans dat de maat niet goed past bij kleding en schoenen, wat retourneren en meer gedoe veroorzaakt. Laat JD Sports deze producten nu verkopen.
 • Het retourproces: Zoals we al hadden gezegd, kan het retourneren van producten moeilijk zijn en zijn de retourkosten voor eigen rekening.
 • Het effect op het milieu: Online winkelen verhoogt de verzending en het verpakkingsafval. Het is dus niet erg duurzaam.

Weet dus goed waar je aan begint als je online gaat winkelen. Moet je iets retourneren als je het online of fysiek hebt gekocht? Daarna wensen we je veel succes.

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs