Als we zeggen, Regé-Jean Page, dan gaat er misschien niet direct een lichtje branden. Maar zeggen we Simon Basset, dan waarschijnlijk wel. De half Engelse, half Zimbabwaanse acteur Regé-Jean Page is vooral bekend vanwege zijn rol in de razend populaire serie Bridgerton. Leer meer over Regé-Jean Page films en tv-programma’s.

Regé-Jean Page

De beste Regé-Jean Page films en tv-programma’s

Lees hier meer over de beste Regé-Jean Page films en tv-programma’s. En dit is pas het begin want Regé-Jean is hard aan zijn carrière aan het werken. 

Bridgerton (2020 - heden) 

Als we het hebben over films en series met Regé-Jean Page, dan moeten we Bridgerton benoemen. Bridgerton is een razend populaire serie die het leven volgt van de familie Bridgerton. De familie begeeft zichzelf in de Londense high society, waarin ze op zoek gaan naar de liefde. Regé-Jean Page speelt Simon Basset, de hertog van Hastings. 

Vanaf de eerste aflevering van Bridgerton weet Regé-Jean de harten van de kijkers te veroveren. En niet alleen vanwege zijn looks, hij wint meerdere awards. Onder andere de Breakthrough Performance MTV Award. Regé-Jean kreeg ook een Emmy nominatie voor zijn rol. Regé-Jean besloot overigens om zich na 1 seizoen op andere projecten te focussen. De dramaserie kreeg 7,4 sterren op IMDb. 

Roots (2016)

In de dramaserie Roots speelde Regé-Jean Page de rol van Chicken George. De variant uit 2016 is gebaseerd op een Amerikaanse televisieserie uit 1977. Deze was geïnspireerd op de roman Roots: The Saga of an American Family. De serie vertelt het verhaal van een Afrikaanse man en zijn nazaten die gedwongen worden tot slavernij in Amerika. Naast Regé-Jean Page spelen in deze serie ook andere bekende acteurs zoals Forest Whitaker en Laurence Fishborne. De miniserie heeft 7,9 sterren op IMDb.

For the People (2018-2019)

In de serie For The People speelde Regé-Jean Page de rol van de jonge advocaat Leonard Knox. De serie volgt het leven en de zaken van een groep gloednieuwe advocaten. Het concept van de serie is niet nieuw, maar de goede dialogen en verdieping in de karakters maakt dit een hele goede serie. Er zijn 20 afleveringen gemaakt waar gemiddeld 2 tot 3 miljoen mensen naar keken. De advocatenserie heeft 7,3 sterren op IMDb. 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

Een van de laatste films en series met Regé-Jean Page is e avonturenfilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Regé-Jean Page speelt het karakter Xenk Yendar. De film die gebaseerd is op het gelijknamige fantasy-rollenspel is een goed uitgewerkte actie-comedy. Een charmante dief en een groep vreemde avonturiers gaan op zoek naar een verloren relikwie. Helaas gaan de dingen niet zoals gepland. Xenk probeert orde in de chaos te scheppen, maar de vraag is of dat lukt. De film heeft 7,3 sterren op IMDb.    

The Gray Man (2022)

The Gray Man is een actiefilm met in de hoofdrollen Ryan Gosling (Six) en Chris Evans (Lloyd Hansen). Denny Carmichael, vertolkt door Regé-Jean Page geeft Lloyd de opdracht om Six te vermoorden. Carmichael werkt voor ‘The old man’, maar tijdens de film wordt niet duidelijk wie dat is. Er is dan ook een grote kans dat we een vervolg kunnen verwachten van The Gray Man. De film krijgt 6,5 ster op IMDb.

Waterloo Road (2006 - heden)

Waterloo Road is een Britse dramaserie die het leen volgt van studenten en docenten op de gelijknamige school. Regé-Jean Page speelde de jonge leraar Guy Braxton van oktober 2014 tot maart 2015. De serie heeft meerdere keren de Inside Soap Award voor beste dramaserie gewonnen. De afleveringen worden meestal door meer dan 4 miljoen mensen bekeken.