Wat is de dikste hond er wereld?

Als je aan een hond denkt, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan een joekel van een hond. In Nederland zijn er namelijk wel grote en dikke honden, maar deze honden zijn niets vergeleken met de dikste hond ter wereld. De dikste hond ter wereld bleek niet alleen het dikste te zijn, maar ook de zwaarste hond ter wereld en de langste hond ter wereld.

Weleens van ‘sus’ gehoord? Ontdek hier wat het betekent.

De dikste hond ter wereld

De zwaarste hond ooit gewogen is ‘Aicama Zorba van La-Susa’. Ondanks de chique naam werd de hond door zijn gezin gewoon Zorba genoemd. De Old English Mastiff werd geboren in 1981 als een gezonde puppy. Hoe ouder Zorba werd, hoe groter en zwaarder de hond ook direct werd. Uiteindelijk had Zorba een gewicht van 330 pond (149.7 kilo). Daarnaast had Zorba een schouderlengte van 94 cm en een algebele lengte van 251 cm. 

Katten uit de tuin houden? Hier lees je hoe.

Zorba werd in deze tijd daarom ook al snel bestempeld als de zwaarste en dikste hond ter wereld. De hond kreeg een plaats in het Guinness World Records en is op heden nog niet verslagen. Daarbij moet gezegd worden dat het Guinness World Records geen dieren meer in het boek zet omtrent het gewicht. Ze willen namelijk voorkomen dat diereneigenaren bewust hun dieren een ongezonde levensstijl gaan geven.

Maar wat zijn eigenlijk de grootste vogels ter wereld? Lees hier meer.

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs