Heatfan vs Speedcomfort: wat is de beste ventilator voor je radiator

Duurzaamheid en zuinig omgaan met energie daar is iedereen mee bezig tegenwoordig. De energieprijzen zijn de laatste jaren omhooggeschoten en daarom wil iedereen ook een beetje zuinig doen. Het overgrote deel van de huizen in Nederland wordt nog verwarmd met een gasketel en radiatoren.

Bij veel huizen is het ook geen optie om dit te gaan veranderen, maar verwarmen met radiatoren en stoken op gas, dat kost best wat geld. Toch willen mensen niet koud zitten. Een radiatorventilator kan je helpen met minder gas verstoken, maar toch lekker warm zitten.

Wat doet een radiatorventilator?

Voor dat we gaan kijken naar de beste radiator ventilator, wil ik eerst even kort uitleggen wat zo’n ding doet. Radiatoren zijn gemaakt om te zorgen voor zogenaamde “convectie”. De warme lucht stijgt op, “glijdt” langs het plafond de ruimte in (een moeilijk woord hiervoor is het Coanda-effect), en valt daarna naar beneden.

Zo wordt de hele ruimte warm terwijl er alleen langs de wanden radiatoren zitten. De convectie wordt in veel huizen verstoort door meubels, maar ook door vensterbanken die boven de radiator hangen. Een radiatorventilator zorgt ervoor dat de luchtsnelheid omhoog gaat en er meer warme lucht de ruimte in komt. Dit zorgt er weer voor dat je minder warmte nodig hebt, voor dezelfde behaaglijke temperatuur.

Beste radiator ventilator: Heatfan vs Speedcomfort

Als we zoeken naar de beste radiator ventilator, dan wordt het al snel Speedcomfort vs Heatfan. Dit zijn twee grote fabrikanten en zij staan erom bekend dat ze de beste radiator ventilator maken. Maar welke van de twee is nu het beste?

Heatfan: Duurzaamheid en prestaties

Als we kijken naar de radiatorventilatoren van Heatfan, dan staan duurzaamheid en prestaties hoog in het vaandel. Heatfan maakt enkel gebruik van duurzame materialen en ook het productieproces wordt zo duurzaam mogelijk gedaan.

De ervaring leert dat de prestaties van Heatfan uitzonderlijk zijn. De ventilatoren zetten de lucht goed in beweging. De lucht wordt echter niet te snel verplaatst, dus van tochtklachten zal ook geen sprake zijn. De verstelbare ventilatoren zorgen ervoor dat je de lucht precies in de juiste richting kunt “duwen”. Hierdoor zijn de radiator ventilatoren van Heatfan goed geschikt voor grote ruimtes.

Beknopt overzicht Heatfan:

  • Zeer duurzaam;
  • Hoge prestaties;
  • Geschikt voor grote ruimtes;
  • Instelbare ventilatorrichting

Speedcomfort: Slank en onopvallend

Speedcomfort heeft de beste radiator ventilator als het gaat om een slank en onopvallend ontwerp. De radiator ventilatoren van dit merk kun je heel eenvoudig onder vrijwel elk type radiator plaatsen. Doordat hij zo slank is zie je er bijna niets van terug.

De slankheid heeft als nadeel dat de Speedcomfort radiator ventilatoren minder lucht kunnen verplaatsen dan die van Heatfan. Als we dus kijken naar Speedcomfort vs Heatfan, dan zijn de ventilatoren van Speedcomfort beter geschikt voor de wat kleinere ruimtes. Bijkeukens, kantoortjes en slaapkamers.

Beknopt overzicht Speedcomfort:

  •         Uiterst platen en onzichtbaar ontwerp;
  •         Geschikt voor kleine ruimtes;
  •         Past onder vrijwel ieder type radiator.

Tips voor het kopen van de beste radiator ventilator

Afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je kiezen tussen Heatfan vs Speedcomfort. Als je het internet opgaat, dan zal je zien dat je nog veel meer producenten kunt vinden. Daarom is het belangrijk om onderstaande tips goed te onthouden.

Let op het geluidsniveau: Ventilatoren draaien op een hoog toerental rond en dus maken ze geluid. Kijk voor dat je kiest goed naar het aantal dB’s. Wanneer de ventilatoren veel geluid maken, dan kan dit heel hinderlijk zijn. Het geluid is dan namelijk constant aanwezig.

Kijk naar grootte: Voordat je de juiste keuze maakt, is het belangrijk dat je kijkt naar de afmeting. Meet altijd eerst even na of de radiator ventilator geschikt is voor jouw radiatoren. Er zijn door de jaren heen namelijk honderden verschillende soorten radiatoren in Nederland toegepast.

Let op het energieverbruik: Je gebruikt de radiator ventilatoren op te besparen op het aardgasverbruik. Kijk daarom altijd naar het energieverbruik dan de ventilatoren. Het zou jammer zijn dat je aan de ene kant op gas bespaart, maar wel veel geld uit moet geven, omdat ze veel stroom verbruiken.

Beste radiator ventilator: Speedcomfort of Heatfan

Of je nu kiest voor Heatfan of Speedcomfort, met beide merken haal je de beste radiator ventilator in huis. Je keuze is voornamelijk afhankelijk van of je ze wilt gaan gebruiken in een grote of kleine ruimte.

Bij de grotere ruimtes zoals grote woonkamers en woonkeukens raad ik je aan om voor Heatfan te gaan. Pas je ze toe in kleine ruimtes zoals slaapkamers en kantoortjes? Dan zou ik kiezen voor Speedcomfort. Deze zijn compact en je ziet ze niet terug. Linksom of rechtsom, beide merken doen wat ze beloven.

Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs