Alle nadelen van tegels verven op een rij!

Ben je een beetje uitgekeken op die saaie witte tegels in je badkamer, toilet en keuken? Begrijpelijk! Dit soort standaard tegels bieden je geen enkele mogelijkheid om je muren of vloer ook maar enigszins te personaliseren… Dan maar verven, toch? Helaas kent tegels verven nadelen. In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan.

Tegels verven nadelen

Benieuwd naar de nadelen van tegels verven? Wij zetten de vier grootste nadelen hier voor je op een rijtje!

1. Niet duurzaam

Een van de belangrijkste nadelen van het verven van je muur- of vloertegels is de beperkte duurzaamheid van de keuze om je tegels te bedekken met een likje verf. Het originele glazuur van de tegels is zo ontworpen dat het jarenlang meegaat, maar verf kan op deze ondergrond al snel tekenen van slijtage vertonen. Dit proces wordt in ruimtes als badkamers en keukens alleen maar versterkt. De verflaag kan hier makkelijk afbladderen, krassen of barsten. Dit leidt ertoe dat je tegels er niet mooi uitzien en dat je regelmatig onderhoud moet uitvoeren en daar zit je niet op te wachten…

Beperkt assortiment

Heb je al grootse plannen als het gaat om het verven van je tegels? Dan willen we je graag meegeven dat bij het kiezen van verf voor de tegels je waarschijnlijk zal stuiten op een beperkt assortiment. Niet alle soorten verf zijn geschikt voor tegels, je hebt namelijk speciale tegelverf of epoxy verf nodig. Deze zijn bestand tegen het vocht dat aanwezig is in de keuken of badkamer. Deze speciale soorten verf zijn beperkt te verkrijgen in kleur en afwerking.

3. Een fout herstellen gaat moeilijk

Het corrigeren van een fout bij het schilderen van tegels is een ingewikkelde en frustrerende taak. Zodra de tegelverf is aangebracht en opgedroogd is, is het niet moeilijk om deze te verwijderen of bij te werken zonder zichtbare sporen achter te laten. Dit kan een probleem vormen bij de ongelijkmatige toepassing van de verf of in geval van druppels of luchtbellen. Het herstellen van deze fouten kan betekenen dat je het hele oppervlak opnieuw moet voorbereiden en schilderen, wat niet alleen enorm tijdrovend, maar ook kostbaar is.

4. Negatieve impact op de woningwaarde

(Vloer)tegels verven kent nadelen, niet enkel vanwege het beperkte assortiment of het onderhoud, maar ook omdat het schilderen van de tegels een negatieve invloed kan hebben op de waarde van je woning. Jij ziet het misschien als een betaalbare manier om de esthetiek van de ruimte naar een hoger niveau te tillen, maar potentiële kopers kunnen het zien als een goedkope oplossing voor een probleem of zelfs als een teken van verborgen schade! Originele en ongeschilderde tegels worden door kopers vaak als waardevoller beschouwd. Wanneer je van plan bent je huis op de markt te zetten is het toch handig om nog even na te denken over het wel of niet verven van de tegels…

Het alternatief voor tegels verven

Je weet nu dat tegels verven veel nadelen heeft. Gelukkig is er een alternatief: tegelstickers. Tegelstickers zijn zelfklevende, decoratieve folies die ontworpen zijn om direct op tegels te plakken. Vaak worden ze gebruikt in keukens of badkamers om de esthetiek naar een hoger niveau te tillen. Tegelstickers kennen veel voordelen ten opzichte van het tijdrovende en kostbare verven van de tegels.

De voordelen van tegelstickers

Het verven van tegels kan wegens het vele onderhoud erg duur worden. Tegelstickers bieden hier een betaalbare manier om het uiterlijk van je woning binnen de kortste keren te veranderen. Tegelstickers besparen je niet alleen geld, maar ook uren van tijd. Daarnaast is de onderhoudsvriendelijkheid van de stickers perfect! Je hebt geen gereedschap of speciale vaardigheden nodig voor het plaatsen van de stickers. Daarnaast zijn de tegelstickers makkelijk schoon te maken en vereisen ze amper onderhoud. 

Waar tegelverf slechts in een beperkt assortiment te verkrijgen is, bestaan er tegelstickers in allerlei soorten, maten, kleuren, stijlen en patronen. Zo is er altijd wel iets wat perfect aansluit op jouw interieur, wensen en behoeften.

Ben je van gedachte veranderd of vind je de stickers toch niet zo mooi? Geen probleem! Je kunt de stickers makkelijk verwijderen zonder schade aan te richten aan de originele tegels. Kies gewoon een nieuw sticker ontwerp uit en probeer het opnieuw!

Is duurzaamheid voor jou van groot belang? Dan kunnen we je goed nieuws bezorgen. Tegelstickers zijn namelijk water- en hittebestendig, waardoor ze perfect zijn voor keukens en badkamers. De stickers zullen geen schade oplopen waardoor je er jarenlang van kunt genieten.

Vloertegels verven nadelen

Hoewel het verven van tegels een aantrekkelijke optie lijkt voor het updaten van je woning, brengt het toch een aantal grote nadelen met zich mee. De duurzaamheid en het assortiment zijn beide beperkt en fouten zijn moeilijk te herstellen. Bovendien kan het schilderen van tegels negatief uitpakken voor de woningwaarde. Een effectief en handig alternatief zijn tegelstickers. Deze bieden een betaalbare, tijdbesparende en onderhoudsvriendelijke oplossing. Zo kun je toch nog je interieur oppimpen!

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs