Zo kun je een vochtvreter zelf maken: DIY-gids

Vochtproblemen in je auto of woning kunnen je helemaal tot wanhoop drijven. Een te hoog vochtgehalte kan namelijk zorgen voor schimmels en vieze geurtjes. Het oplossen van vochtproblemen kan soms lastig en erg duur zijn. Toch zijn er ook goedkopere oplossingen om je het gevecht met vocht tegen te gaan. Vochtvreters kunnen namelijk de oplossing zijn. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een vochtvreter zelf maken?

Je gelooft nooit hoe eenvoudig je tuin kunt opknappen met deze budgettips!

Zelf vochtvreters maken is heel makkelijk!

Een vochtvreter maken is veel simpeler dan het lijkt. Je hebt ook helemaal niet veel benodigdheden nodig om zelf een vochtvreter te maken. De benodigdheden die je nodig hebt zijn:

  • Een leeg bakje of potje. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bakje van plastic of een jampot.
  • Een katoenen touw of vloeipapier
  • Keukenzout (natriumchloride)
  • Een schaar

 

Nu je alle benodigdheden hebt verzameld kun je beginnen met de stappen om zelf je vochtvreter te maken. 

  1. Tijdens de eerste stap is het de bedoeling dat je het katoenen touw of het vloeipapier in kleine stukjes knipt. De stukjes moeten klein genoeg zijn om in het bakje te passen. 
  2. Nu is het de bedoeling dat je het bakje vult met een laagje keukenzout. Het laagje moet ongeveer twee tot drie centimeter hoog zijn. 
  3. Tijdens de derde stap gaan we het katoenen touw of vloeipapier bovenop het zout leggen. Het is hierbij belangrijk dat het katoenen touw of vloeipapier een goed contact maakt met het zout. Sluit het bakje of potje goed af met de deksel. 

 

Nu is je vochtvreter klaar en kun je hem gebruiken op plaatsen waar je het vocht wilt verminderen. Denk hierbij aan vochtige kelders, badkamers of een kast. Het zout zal er namelijk voor zorgen dat het vocht uit de lucht geabsorbeerd wordt, waardoor de luchtvochtigheid direct verbeterd wordt. 

Het is belangrijk om regelmatig de vochtvreter te controleren. Indien nodig kun je het zout vervangen. Dit is van belang op het moment dat het zout is verzadigd met vocht.

Dit is waarom je waterleidingen geluid maken en hoe je het oplost!

Vochtvreter auto zelf maken

Een vochtvreter voor de auto maken gaat in principe hetzelfde in zijn werk. Toch is het van belang om in de auto wel te kiezen voor een kleiner bakje of potje. Een grote bak staat namelijk al gauw in de weg in de auto. Je kunt ook kiezen voor een zakje met zipper.

Ontdek 8 geweldige cadeaus voor 12-jarige meisjes die je niet wilt missen!

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs