Wat is de dikste kat ter wereld?

Op YouTube zijn dikke katten een echte hit. Het is supergrappig om te zien, maar helaas is het in de meeste gevallen voor de kat minder leuk. Ondanks dat de meeste eigenaren er van alles aan doen om hun kat gezonder te maken, wil dit niet altijd lukken. Hierdoor zijn er katten op de wereld met een immens overgewicht. Maar welke kat is de dikste kat ter wereld?

Ook benieuwd wat de kleinste landen ter wereld zijn? Lees het hier.

De dikste kat ter wereld

De dikste kat ter wereld woont in het Amerikaanse Richmond (Virginia). De kat heet Patches en weegt maar liefst 18.3 kilo. Dit gewicht staat gelijk aan het gewicht van een gemiddeld vierjarig kind. Met zijn enorme gewicht werd de kat ter asiel opgegeven bij het plaatselijke dierenasiel. Toen de kat eenmaal ter adoptie werd aangeboden, duurde het niet snel tot Patches een nieuw baasje kreeg. 

De nieuwe eigenaar was op slag verliefd op Patches, maar had ook direct door dat er iets moest veranderen aan het gewicht van de kat. Ze vermoedt zelf dat Patches in haar vorige gezin voornamelijk ‘mensenvoedsel’ heeft gegeten. Daarom staat Patches nu op een streng dieet, waarbij ze enkel kattenvoedsel toegeschoven krijgt.

Ook benieuwd naar het grootste meer ter wereld? Ontdek het hier.

Toch blijkt Patches hier helemaal geen moeite mee te hebben, de kat blijkt zelfs een echte picky eater te zijn. Ze weet waarvan ze houdt en dat eet ze het liefste in ‘normale porties’.

Koala weetjes die je moet weten? Bekijk ze hier.

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs