Het Guinness Book of Records heeft al jaren het record van de Amerikaanse Annie Hawkins-Turner. Zij is de vrouw met de grootste natuurlijke borsten ter wereld met een cupmaat van 102 ZZZ.

Elke vrouw is uniek, en vrouwen komen in verschillende vormen en maten. Dit geldt ook voor de cupmaten en de omvang van de borst. Het ideale borstformaat varieert per cultuur en tijdperk, maar er zijn vrouwen die van nature grotere borsten hebben. Het is heel persoonlijk of ze hier gelukkig zijn of niet. In dit artikel vind je informatie over de grootste cupmaat, verschillende kledingtips, borstvergroting en verkleining en de gezondheidsrisico’s van grote borsten.

De grootste cupmaat

Daarom heeft Annie, ook wel Norma Stits genoemd, al jaren de grootste cupmaat. In het Engels betekent die alias “enorme borsten”. De vraag blijft of je blij moet zijn met dit record. Zo zouden de borsten elk ongeveer 25 kg (!) wegen. Het is geen verrassing dat ze in de toekomst rugproblemen zal hebben.

De vrouw blijft echter standvastig en wil geen chirurgische behandelingen ondergaan, zoals een borstverkleining. Het is ongewoon dat haar borsten van nature zo groot zijn. Ze draagt ze met trots en zal voorlopig haar borsten niet loslaten.

Nadelen met betrekking tot de gezondheid

Vrouwen hebben ook kleinere cupmaten, maar grotere cupmaten die schadelijk zijn voor hun gezondheid. Hier zijn enkele van die problemen opgesomd. Vrouwen kunnen problemen ervaren zoals:

Bovendien kan een grote borstomvang het moeilijker maken om bepaalde sporten en activiteiten te doen. Toch zijn deze klachten niet alle vrouwen hetzelfde. De problemen hangen altijd samen met andere variabelen, zoals spierkracht en algemene gezondheid.

Advies over kleding voor vrouwen met enorme borsten

Vrouwen met grote borsten kunnen onzeker zijn over de omvang van hun borsten, en het vinden van de juiste kleding kan soms een uitdaging zijn. Een goed idee is om kleding te dragen die bij je lichaam past en de nadruk legt op verschillende delen van je lichaam.

Vrouwen met grote borsten kunnen het beste kiezen voor een bh met brede bandjes en voldoende ondersteuning. De druk op je schouders wordt verspreid door de brede bandjes. Om de borsten beter te ondersteunen, zijn er extra baleinen aan de zijkant van je bh. Vrouwen die liever geen aandacht besteden aan hun borsten, kunnen een speciale “minimizer bh” kopen. Deze bh drukt je borsten niet plat, maar richt ze meer naar de zijkant in plaats van naar voren.

Tot slot, draag geen te strakke kleding en draag geen V-halzen om de aandacht van je borsten af te leiden. Je wilt natuurlijk niemand ongewenste signalen geven.

Borstverkleining Operatie

Vrouwen en meisjes die al vroeg opmerken dat hun borsten groter zijn dan gemiddeld, kunnen dit uiteindelijk stoppen. Deze operatie mag alleen worden uitgevoerd bij vrouwen onder de 18 jaar als er een medische noodzaak is. Het vereist ten minste een verklaring van uw huisarts. De overheid zegt over andere zaken: Om een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak te laten doen, moet u ten minste 18 jaar oud zijn.

Een borstverkleining wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd in een ziekenhuis en duurt gemiddeld twee uur. De chirurg verwijdert borstweefsel en vetweefsel door een incisie te maken in de buurt van de tepelhof. De tepelhof wordt vervolgens naar een hogere positie verplaatst om de nieuwe vorm van de borst te creëren. Na de operatie worden hechtingen geplaatst en een drain aangebracht om vocht af te voeren.

Na de operatie is er een herstelperiode van zes weken. In deze periode moet de patiënt rust nemen en de borsten niet belasten. Gedurende deze periode wordt het aanbevolen om een speciale bh te dragen om extra ondersteuning te bieden. Bovendien kunnen er korte termijn problemen zijn, zoals pijn, zwelling en blauwe plekken. Om de voortgang van het herstel te volgen, is het essentieel om de instructies van de chirurg te volgen en regelmatig terug te keren voor controle.

De behandelaars adviseren om de littekens dagelijks te verzorgen met vaseline om ervoor te zorgen dat ze zo mooi mogelijk worden. De vettige stof verzorgt de huid en behoudt de vorm van de littekens.

Borstvergroting

Maar sommige vrouwen kiezen ervoor om hun borsten te vergroten, omdat ze van nature kleine borsten hebben. Het kan een manier zijn om zich beter te voelen over hun lichaam en meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is ook mogelijk dat een persoon asymmetrische borsten heeft, dat wil zeggen dat de ene borst groter is dan de andere. Een borstvergroting kan helpen bij het vinden van balans. I

In sommige gevallen, na een borstamputatie als gevolg van borstkanker, kan een borstvergroting worden uitgevoerd om het uiterlijk van de borst te herstellen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen “perfecte” borstomvang of vorm bestaat; borstvergroting is een persoonlijke beslissing. Vrouwen moeten realistische verwachtingen hebben en geen borstvergroting zien als de oplossing voor alle problemen.

En nu?

Er zijn verschillende soorten borsten, en sommige vrouwen hebben grotere borsten van nature. Het huidige record voor vrouwen met grote borsten wordt gehouden door Norma Stitz.

Hoewel er geen definitie is voor hoe groot een borstomvang is, zijn er nadelen die gepaard gaan met een grote borstomvang, zoals rugpijn, nekpijn en ademhalingsproblemen. Vrouwen kunnen kiezen voor een borstverkleining als ze last hebben van gezondheidsproblemen of ongemakken.

Vrouwen die ervoor kiezen om hun grote borsten te behouden, kunnen kledingadvies gebruiken om de juiste kleding te vinden die hun lichaamsvorm weerspiegelt. Het is wenselijk om de aandacht van de borsten af te leiden. Maar het belangrijkste is dat elke vrouw trots is op haar lichaam, ongeacht de grootte of vorm van haar borsten, zoals bij zoveel andere aspecten van het uiterlijk.