Wat is een sunshower?

house-floor-interior-home-residence-property-1325329-pxhere.com

Een sunshower douche is een steeds populairder wordend fenomeen in de wereld van badkamer ontwerpen en wellness. Maar wat is een sunshower nu precies? Het combineert de traditionele douche-ervaring met de voordelen van zonlicht. Natuurlijk is het licht niet echt afkomstig van de zon, er wordt namelijk gebruik gemaakt van UV- en infrarood licht. Zo geniet je niet enkel van een lekkere verfrissende douche, maar ook van verschillende gezondheidsvoordelen. 

In dit artikel gaan we dieper in op de werking en de voordelen van een sunshower. 

Hoe werkt een sunshower?

Een sunshower is een apparaat dat in of naast de douchecabine wordt geïnstalleerd. Het stelt de gebruikers in staat om tijdens het douchen blootgesteld te worden aan UV- of infrarood licht. De lichttherapie kan worden aangepast aan de voorkeuren en behoeften van de gebruiker.

Het idee van de lichttherapie is om de positieve effecten van natuurlijk zonlicht te stimuleren. De sunshowers zijn voornamelijk populair in regio’s over de wereld waar natuurlijke blootstelling aan zonlicht beperkt is wegens seizoensgebonden of geografische factoren. 

Wat doet een sunshower?

Het apparaat, de sunshower, maakt gebruik van gecontroleerde hoeveelheden licht om de aanmaak van vitamine D in het lichaam te stimuleren. Deze vitamine is van cruciaal belang voor gezonde botten, een goed functionerend immuunsysteem en vermindering van vermoeidheid en lusteloosheid.

Het licht biedt een ontspannende en heerlijke therapeutische warmte die helpt bij het verlichten van spierpijn.Ook helpt het bij het verbeteren van de bloedcirculatie en bevordert de lichttherapie de algemene ontspanning. Als laatste kan het licht helpen bij bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis. UV- en infrarood licht reguleert namelijk de groei van huidcellen.

Het apparaat is in de meeste gevallen uitgerust met verschillende instellingen waarmee gebruikers de intensiteit van het licht en de duur van de blootstelling kunnen aanpassen. Deze aanpasbaarheid zorgt ervoor dat gebruikers kunnen genieten van de voordelen van lichttherapie zonder de risico’s die gepaard gaan met overmatige blootstelling aan UV-stralen.

Is een sunshower gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af of een sunshower gevaarlijk is. Het antwoord hierop is nee. De sunshower is over het algemeen erg veilig te gebruiken. Daarbij is het, net als bij ieder ander product, wel erg belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het apparaat door een professional te laten installeren. Zorg ervoor dat de aanbevolen afstand tot de waterbron en de elektriciteitsleidingen in acht wordt genomen om eventuele risico’s te vermijden. 

Ook is het aan te raden om eerst te checken of jouw huid goed reageert op lichttherapie. Dit kan bijvoorbeeld bij een spa of wellness center. Wanneer dit niet het geval is, is het vanzelfsprekend af te raden om te investeren in een sunshower. 

En wat mag dat kosten?

Ben je geïnteresseerd in de vele voordelen van de lichttherapie? Dan vraag je je misschien af hoeveel een sunshower kost. De prijzen kunnen erg van elkaar verschillen, afhankelijk van het merk. Zo kun je sunshowers aanschaffen voor €750, maar ook voor €3.650!

We kunnen dus concluderen dat een sunshower een ware investering is. Wel is het zo dat het apparaat enorm veel voordelen heeft, dus het is zeker de moeite waard!

Ben je op zoek naar een manier om nog meer te genieten van je doucheroutine? Dan is het het waard om te investeren in een sunshower. De lichttherapie biedt veel lichamelijke voordelen. Fantastisch toch!

Picture of Martini
Martini

Schrijfster Wonenvandaag.nl

Martini is de visionaire auteur achter wonenvandaag.nl, waar ze haar passie voor wonen en interieur tot leven brengt. Met een scherp oog voor esthetiek en functionaliteit, creëert ze betoverende woonartikelen die lezers inspireren om hun huis om te toveren tot een oase van stijl en comfort. Haar woorden zijn als penseelstreken op een canvas, waarbij elk artikel een verhaal vertelt van creativiteit en persoonlijkheid. Als een ware woondeskundige deelt Martini haar diepgaande kennis en innovatieve ideeën, waardoor lezers worden aangemoedigd om hun eigen unieke woonstijl te omarmen en te laten stralen.

Inhoud

Nieuwe blogs